Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. november 2004 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Øynene som ser

CBS Worldwide Inc
CBS Worldwide Inc
En kvinne blir bortført utenfor et kjøpesenter i kveldens episode av "Sporløst forsvunnet". Motstridende forklaringer fra vitner får spesialetterforskerne i FBI til å stusse.

Emily og Duncan Muller, et ektepar i 30-årene, er på vei til bilen etter å ha handlet på et kjøpesenter. Da kommer Duncan på at han har lagt igjen kredittkortet sitt i en butikk, og løper inn for å hente det.

Imens blir Emily overfalt av en ukjent mann som tvinger henne inn i bilen. En tilskuer som forsøker å hjelpe henne, blir skadet, og da Duncan kommer tilbake, har bilen kjørt av gårde og Emily forsvunnet.

FBI-teamet med ansvar for forsvinningssaker blir koblet inn og avhører alle som var vitne til hendelsen. Forklaringene får dem til å tvile på at Emily har vært et tilfeldig offer for en bilkaprer. Avhør av mennesker som stod Emily nær, avdekker dessuten hemmeligheter både i hennes eget og ektemannens liv.

Jack Malone og hans team jobber med sedvanlig målbevissthet for å avsløre eventuelle sammenhenger.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke ligger serien nå som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 3: He Saw, She Saw
I rollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Hjemmeside: http://www.cbs.com/primetime/without_a_trace/
Les mer: http://www.tvtome.com/WithoutaTrace/
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99