Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. februar 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Gravid kvinne i fare

Jack Malone (Anthony LaPaglia) leter etter en gravid kvinne som er kritisk syk. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Jack Malone (Anthony LaPaglia) leter etter en gravid kvinne som er kritisk syk. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Spesialetterforsker Jack Malone og hans team er på desperat leting etter en høygravid kvinne som er forsvunnet fra sykehuset. Kvinnen vet ikke selv at hun må forløses innen et døgn på grunn av alvorlige komplikasjoner.

Kathy har bare to uker igjen til termin da hun kommer til kontroll på sykehuset sammen med sin ektefelle Paul. Hun har høyt blodtrykk og virker ikke helt i form. Derfor ber legen henne om å bli på sykehuset til observasjon over natten.

Paul forlater sykehuset, og kort tid senere oppdager personalet at Kathy er forsvunnet. Like etterpå kommer det svar på prøvene som viser at hun har svangerskapsforgiftning. Tilstanden vil bli livstruende både for mor og barn dersom ikke forløsningen skjer i løpet av 24 timer.

Etterforskerne starter umiddelbart kappløpet for å finne Kathy i tide. Snart får de mistanke om at det skjuler seg store problemer i Kathys tilsynelatende lykkelige ekteskap.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Sesongstarten i 2005 hadde hele 808.000 seere, og siden premieren i slutten av i oktober har hver episode vært fulgt av gjennomsnittlig 750.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 12: Underground Railroad
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer