Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. september 1999 kl 19.45 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 søndag 12. september kl 19.45
Offshore (80)

Vidar sliter med dårlig samvittighet

Vidar skal i land og gruer seg veldig til å snakke med Solveig etter det lille sidespranget med farens kone Berit. Selv om det som skjedde ikke var så ille, har han dårlig samvittighet fordi Solveig og han har lovet å være 100 prosent ærlige mot hverandre.
Han vet at Solveig blir rasende hvis hun får vite hva som er skjedd, men når han kommer hjem er hun mest opptatt av Miljøaksjon Hordaland - en miljøorganisasjon hun er aktiv i.
Organisasjonen er i gang med en langvarig aksjon mot CO2 utslippene fra Nordsjøen og medlemmene er utålmodige. De vil ha aksjoner som kan gi dem oppmerksomhet, ikke bare løpeseddel-utdeling.
Vidars lillesøster Synne er fremdeles sammen med Tor- Arne, men begynner å ane at han holder ting skjult for henne.
På Huldra er alle preget av den forferdelige ulykken som rammet Harald i forrige episode. De føler alle at de kunne avverget ulykken, og nå venter de på at han skal bli frisk slik at de kan støtte opp rundt han i tiden fremover.
Mens stemningen på plattformen er både trist og urolig, er ikke forholdene på land i administrasjonen særlig bedre. Administrerende direktør Nina Martens og driftsdirektør Kalle Olsen kommer ikke godt overens. Det var Martens selv som ansatte Olsen og hun hadde stor tro på han den gang. Nå opplever hun derimot at han er altfor egenrådig.

Ny karakter
Erik Ulfsby spiller den nye karakteren Åge Knutsen i Offshore. Han er 29 år gammel og gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1993. Siden den gang har han spilt alt fra nederlandsk narkotikakurer til tittelrollen i \"Den lille prinsen\". Han har også gjort både monologer og kabareter, og høstet generelt gode kritikker for sin innsats.

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjette sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i fjor ble \"Offshore\" tildelt Amanda- prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad-leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.
I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Frank Krog, Rut Tellefsen, Jarl Goli, Örjan Landström, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Håvard Bakke, Ove Chr. Owe og Martine Karlsen.
\"Offshore\" har egne sider på internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.

NRK1 søndag kl 19.45
Reprise onsdag kl. 23.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Harald har vært utsatt for en ulykke på Huldra.

Åge Knutsen er en ny karakter i Offshore.

Egenprodusert dramaserie
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen, tlf 23 04 91 64
Manusforfatter ep. 79-81: Jesper Halle
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44
Regi ep. 79-81. Berit Nesheim
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18