Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 søndag 2. mars 2008 kl 22.05 Jazzklubben

Dykk i arkivet

Månedens tema er ukjente opptak fra 1970- og 80-årene med store utenlandske artister på norgesbesøk, eksklusivt dokumentert av NRKs produsenter.

Vi får blant annet høre Herbie Hancocks Sekstett på Molde-besøk i 1971, den merkelige Sun Ra og The Arkestra med elektriske fløyter, fullt kor og dansere i Kongsberg i 1982. Trompeter Chet Baker opptrer i vakkert duosamarbeid med vibrafonist Wolfgang Lackerschmid, samme sted og år.
Vi møter den polske fiolinvirtuosen Michal Urbaniak i radioprogrammet Åpent Hus fra 1972. Her får vi også høre hvordan gruppas vokalist Urszula Dudziak gjør om stemmen sin med en forsterker – lenge før elektronikkens inntog i jazzen.
Karin Krog kommer i studio og presenterer opptak fra sine samarbeid med den amerikanske trompetisten og sangeren Clark Terry, den svenske pianisten
Berndt Egerbladh og den norske komponisten og trompetisten Fred Nøddelund.

Det faste innslaget "Jokeren i spolebåndesken" er viet den norske komponisten Bjørn Fongaard, en av pionerene innenfor mikrotonal komposisjon i Europa og oppfinneren av den elektriske mikrotonale gitaren. Han framfører verket "Kontinuitet" på sin spesialbygde gitar.

"Jazzklubben" NRK P2
Søndag 2. mars kl. 22.05 og onsdag 5. mars kl. 19.30.
nrk.no/jazz tirsdag 4. mars kl. 09.03, kl. 15.03 og kl. 21.03.

Programansvarlige: Erling Wicklund og Lars Mørch Finborud.