Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. juli 2003 kl 21.30 Kar for sin kilt

Gollys forsvinningsnummer

Et eller annet sted ute i skogene holder Golly (Alexander Morton) hus etter å ha dratt sin vei fra Glenbogle. (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Et eller annet sted ute i skogene holder Golly (Alexander Morton) hus etter å ha dratt sin vei fra Glenbogle. (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Skogvokteren Golly har fått nok av sine egne vanskeligheter og forviklingene på Glenbogle. At han er dratt sin vei gjør ikke livet lettere for Archie MacDonald.

Nå da en hel bøling med skoleunger er kommet for å besøke dyreparken på Glenbogle, ville Golly vært god å ha. Lexie er opptatt til opp over ørene med årsregnskapet for herregården, og Duncan og Archie gjør hva de kan for å få livet til å gå videre uten Golly. Men da en av skoleungene går seg bort og blir brakt tilbake av "en mystisk mann", legger Archie og Duncan i vei mot skogene for å finne Golly.

Hectors Grace
Dypt begravet i tall kommer Lexie over en uforklarlig post i regnskapet, en månedlig utbetaling fra Glenbogles avdøde herre til navnet Grace. Lexie antar at det er et "bidrag" til en hemmelig elskerinne.

På kjøkkenet varmer Molly og hushjelpen Irene opp med tequila før de skal i vei på en kunstutstilling. Da de returnerer senere på kvelden, kan Molly oppklare for Lexie hvem Grace er. Og hva pengene i regnskapsposten til henne er til.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer