Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 3. juni 2003 kl 20.35 De nære ting

Med moral som tema

Dagfinn Lyngbø har sitt eget tv-show på torsdager. (NRK-foto: Ole Kaland)
Dagfinn Lyngbø har sitt eget tv-show på torsdager. (NRK-foto: Ole Kaland)
En moralens vokter er vel neppe Dagfinn Lyngbø når han i kveld presenterer fjerde program i sin serie om de nære ting. I alle fall skal det handle om moral i kveldens utgave fra utestedet Blå i Oslo.

Gjesten Lyngbø har invitert til å diskutere moral med, er sjefredaktør Ellen Arnstad. Hun har måttet tåle både kritikk og ros for sine holdninger om moral, og kanskje er det nettopp derfor Lyngbø har bedt henne komme.

Om serien
Komikeren Dagfinn Lyngbø tenker på mye – ikke på politikk og samfunnsproblemer, men dagligdagse, nære ting. I åtte programmer tar han for seg temaene livsstil, venner, religion, moral, forelskelse, etablering, skilsmisse og uttrykket "bedre før". På Blå i Oslo har han sitt hovedkvarter. Her prater han med publikum, viser sketsjer, og han inviterer en spesiell gjest til hvert program.

Gjennom serien møter vi forskjellige figurer i Dagfinn Lyngbøs skikkelse, som for eksempel Daffa, en frekk og harry gartner fra Askøy som ikke er redd for å snakke rett fra levra. Han har meninger om homser, sex, alkohol, kongehuset og stygge damer.

Dagfinn Lyngbø er noe så sjeldent som en stillferdig bergenser – privat. Lyngbø, som for øvrig har ettårig gartnerutdannelse, tar for seg hverdagslige situasjoner, og kan raskt forvandle en hvilken som helst vanlig hendelse til en latterknekk for publikum. Hans fantastiske kroppsspråk og mimikk, kombinert med sprudlende tekster gjør ham til en person man sent vil glemme.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder Dagfinn Lyngbø
Prosjektleder Guri Skavlan
Pressekontakt Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Dagfinn Lyngbø 
  • Stand up