Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. august 2007 kl 22.40 Doc Martin

Frelsesarmeen banker på

Doc Martin (Martin Clunes) – liten hjelp å hente. (Foto: ITV)
Doc Martin (Martin Clunes) – liten hjelp å hente. (Foto: ITV)
Frelsesarmeen, en ettersøkt kvinne, en mor som ligger på sin dødsseng og den snerpete legen i småbyen Portwenn er hovedingrediensene i ukens "Doc Martin".

Graham Orchard banker på Doc Martins dør og viser ham et bilde av en ettersøkt kvinne. Orchard er utsendt representant for Frelsesarmeen. Den ettersøkte kvinnens mor ligger for døden og ønsker å se sin datter før det er for sent.

Liten hjelp å få
Som vanlig har ikke Doc Martin tid til å være til hjelp og dytter mannen fra Frelsesarmeen uhøflig til side.
Lærerinnen Louisas gamle flamme, Danny, har flyttet tilbake til Portwenn fra London. Både Danny og Martin viser sin interesse for Louisa, og nå er Louisa i kattepine om hvem av de to hun kan feste lit til. Da Martin får se Louisa og Danny sammen, blir han grønn av sjalusi.
I løpet av episoden kommer alle tre – Louisa, Martin og Danny – på sporet av den savnede kvinnen.

Om serien
Landsbylegen Martin Ellingham, best kjent som dr. Martin, er tilbake i en ny senderekke om doktoren som ikke lenger tåler å se blod.

Selv om han en gang var en framgangsrik kirurg i London, så mangler dr. Martin fullstendig sosiale antenner. Hans inntreden i det lille Cornwall-samfunnet Portwenn i Englands sørligste region skjer med et brak. Martins tilknytning der er tanten Joan.

Overgangen fra et hektisk og anonymt storbyliv er stadig vanskelig for dr. Martin, med ditto konsekvenser for hans nye pasienter. I begynnelsen mislikte de fleste i Portwenn sterkt den nye legen. Men nå er det på tide å se hvordan det går med ham i fortsettelsen!

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin, series 2
Produsert av: PORTMAN ENTERTAINMENT LTD for ITV1
I rollene: Martin Clunes (Martin Ellingham), Caroline Catz (Louisa Glasson), Stewart Wright (Mark Mylow), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absalon (Al Large), Stephanie Cole (Joan Norton), Katherine Parkinson (Pauline)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no