Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. mai 1999 kl 20.20 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 13. mai kl 20.20
Matador (19:32)

Overraskelsenes tid i Korsbæk

I Mads Skjerns stab arbeider Arnold hardt for å komme opp og frem i livet. Hans ambisjoner synes usvekket, men i kveldens episode av Matador blir han utsatt for visse overraskelser.
Også Katrine skjer det overraskende ting med, særlig da en lenge savnet venn dukker opp. I denne overrumplingens tid i Korsbæk går heller ikke Ingeborg helt fri. Hun får nemlig besøk av en dame som sier hun er en søster av Mads Skjern, fra hans religiøse fortid!
Mads kom som kjent til Korsbæk for snart ti år siden og ble da blant annet møtt med kjølighet av byens bankdirektør. Nå er det Hans Christian Varnæs som har kommet for å be Mads om hjelp.
Mads Skjern er blitt den nye matadoren i Korsbæk, og han griper inn i flere menneskers liv.

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Internett)
Katrine blir overrasket da en lenge savnet venn dukker opp.
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR