Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. juli 1999 kl 20.15 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 søndag 18. juli kl 20.15
Trill rundt med Michael Palin (5:10)

Krysser farlig farvann

Med den fargerike byen Zamboanga på Filippinene som utgangspunkt legger Michael Palin ut på femte etappe av den fascinerende reisen rundt Stillehavet. Han krysser det farlige farvannet mellom Zambo og Borneo i en lekk rustholk av en ferge.
Strekningen har lenge vært hjemsøkt av sjørøvere, og i den senere tid har geriljaen kjempet i farvannet for en separat muslimsk stat på Sør- Fillipinene.
Mer spenning venter Michael og hans team i Borneos regnskoger. På vei opp en av øyas mange elver til et minnerikt møte med de tidligere hodejegerne Sarawak, kommer han over et orangutang-reservat.
Fra byen Kuching i Malaysia flyr Michael til Indonesias moderne hovedstad Jakarta. Etter en lang kjøretur på tvers av Java treffer han fjellklatreren Eko Binarso. Møtet kulminerer i en spennende klatretur på Mount Bromo, en av Javas spektakulære og aktive vulkaner.

Om serien
Michael Palin har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på ti programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren på hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet! Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør- Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og opplever fascinerende lokale skikker.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\". TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 søndag kl 20.15

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Michael Palin oppdager smaken på skikkelig te på en teplantasje på Java.

Reisesereie fra BBC
Ved Michael Palin
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123