Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. juli 2005 kl 23.25 Inspektør Morse

Morse etterforsker eldgammel drapssak

Ligger løsningen på en eldgammel drapsgåte i en grav i Irland? (Foto: Carlton International)
Ligger løsningen på en eldgammel drapsgåte i en grav i Irland? (Foto: Carlton International)
Morse havner på sykehus etter et hjerteinfarkt. På sykeleiet leser han en bok om en gammel mordsak, og han blir overbevist om at mennene som ble dømt, var uskyldige. Morse bestemmer seg for å gjenoppta saken.

I 1859 ble liket av den unge Joanna Franks funnet flytende i kanalen ved Oxford. Hun var sannsynligvis tatt av dage, og mannskapet på elvebåten som skulle ha fraktet henne til London kom i søkelyset. De fire - Oldfield, Musson, Towns og Wooton – ble senere dømt for ugjerningen og henrettet ved hengning i 1863.

Ny assistent
Etter å ha lest den amerikanske forfatteren Millie van Burens bok om hendelsen, blir Morse mer og mer overbevist om at saken ikke er oppklart. Hans faste assistent Whately er på kurs, så Morse får hjelp av den relativt ferske politimannen Adrian Kershaw. Ved hjelp av avansert teknikk finner de nye spor. Et av dem leder til en grav i Irland. Er det her svaret på gåten ligger begravet?

Om serien
Programmene med inspektør Morse har fenget store seerskarer – både i hjemlandet og internasjonalt. Selv om Morse er en smågretten og taus politimann med større sans for godt øl og pompøs klassisk musikk enn sosial omgang med andre mennesker, har han maktet å fascinere og engasjere seerne.

Morses små grå kverner, funderer og analyserer uavlatelig, og som regel kommer han frem til løsningen. Da får det heller være unnskyldt at han ikke fyrer av skudd eller kjappe replikker i tide og utide. Historiene er basert på Colin Dexters romaner.

Innkjøpt kriminalserie (1990)
Originaltittel: Inspector Morse
Kveldens episode: The Wench is Dead
Produsert av: Carlton International
I de viktigste rollene: John Thaw (inspektør Morse), Mathew Finney (konstabel Adrian Kershaw), James Grout (overbetjent Strange), Claire Holman (Dr. Laura Hobson), Lisa Eichhorn (Millie van Buren), Judy Loe (Adele Cecil), Aline Mowat (søster Nessie).

Programmet er sendt tidligere

Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),