Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. juli 2006 kl 20.10 Hodejegerne

Hundekokk eller sushioppdretter?

Programleder Tande-P får hjelp av Einar Hultberg (NRK-foto: Ole Kaland).
Programleder Tande-P får hjelp av Einar Hultberg (NRK-foto: Ole Kaland).
Fullt så uvanlige yrker finnes ikke i Hodejegerne, men blant kveldens deltakere finnes en sushikokk og en hundeoppdretter. Disse to, samt fire andre vanlige og uvanlige yrker blir det møte med i kveldens Hodejegerne. Som alltid er det opp til junior- og seniorlaget å finne ut hvem som er hva. Tande-P er programleder.

Det er som vanlig et bredt spekter av yrker som er representert. Foruten nevnte sushikokk og hundeoppretter, er denne ukens yrker papirkonservator, åstedsgransker, lafter og destillatør.

De to på juniorlaget som skal forsøke å gjette hvem som innehar de forskjellige titlene, er Emil Solberg Jensen og Sander Gullikstad. Seniorlaget består av Vibecke Lyse Augdal og Marianne Daleng, begge fra Manpower.

Oppfinnelser
De ti programmene som sendes i sommer, er en reprise fra vinteren 2004.

Tande-P er programleder når et juniorlag og et seniorlag skal forsøke å gjette seg frem til seks fremmede personers yrker. Riktignok er seniorene eldst, men vet de best?

Både tradisjonelle og mer sjeldne yrker er representert. Programleder Tande-P får hjelp av Einar Hultberg til å holde orden på kaoset.

Da programmene først ble sendt vinteren 2004, ble unge, oppfinnsomme "Reodor Felgener" i grunnskolen oppfordret til å sende inn sine oppfinnelser. De beste oppfinnelsene ble presentert gjennom en seerkonkurranse: I løpet av programmet vises bilder av en del av oppfinnelsen, og seerne kunne via SMS gjette hva det er. Den heldige oppfinneren er tilstede i studio og får sjansen til å fortelle om nyvinningen og forklare hvordan den virker.

Det blir èn ny oppfinnelse i hvert program.

Egenproduksjon ved NRK Underholdning
Programleder: Tande-P
Prosjektleder: Wenche Solum
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • nrk.no/programmer/tv_arkiv/hodejegerne