Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. desember 2002 kl 21.15 Presidenten

En fars svik

Sam Seaborn (Rob Lowe) gjør en ubehagelig avsløring i kveldens episode av
Sam Seaborn (Rob Lowe) gjør en ubehagelig avsløring i kveldens episode av "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Sam oppdager at faren har holdt en hemmelighet skjult for familien sin i 28 år, og han fylles av sinne og en følelse av svik. Samtidig lover han å hjelpe en kvinne med å gjenopprette hennes bestefars gode navn og rykte. Bestefaren ble anklaget for spionasje under Den andre verdenskrig.

Sjokket er stort for Sam Seaborn (Rob Lowe) når han finner ut at faren har vært utro mot moren. Ikke bare én gang – men faren har hatt en elskerinne i hele 28 år. Avsløringen ryster Sam, og han kaster seg inn i arbeidet for å prøve å døyve smerten.

Donna introduserer en venninne for Sam, med håp om at han kan hjelpe henne. Stephanie ønsker å få frikjent sin avdøde bestefar om anklagene for spionasje under Den andre verdenskrig. Hun ønsker dette fordi faren ligger for døden, og vet at dette vil gi ham fred i sinnet. Sam kaster seg inn i oppgaven og ber den nasjonale sikkerhetsrådgiveren, Nancy McNally, om å få innsyn i mappen til mannen. Den skjuler mange ubehagelige overraskelser.

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

President Josiah ”Jed” Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt:Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41