Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. februar 2005 kl 21.20 Niern: Ein cowboy ryddar opp

Klassiker med John Wayne

Rocklin er en mannssjåvinistisk cowboy som kommer til en ranch i Santa Inez for å søke jobb. Men da han finner ut at eieren er død, og at gården nå blir drevet av to kvinner, Clara Cardell og hennes tante Miss Martin, setter han cowboystøvelen ned. Han nekter bestemt å arbeide for de to kvinnene.

Men litt senere er Clara (Audrey Long) på utkikk etter Rocklin (John Wayne). Hun trenger hjelp til å få tak i et brev som den korrupte dommeren Garvey (Ward Bond) i byen har, et brev som beviser at Clara er gammel nok til å være arving til gården. Rocklin kommer til Garveys kontor rett etter at Garvey har brent brevet. Det blir en krangel mellom de to, og det ender med at dommer Garvey faller med et brak mot døren.

Etter dette oppgjøret treffer Rocklin på nok en kvinnelig rancheier, Arly Harolday (Ella Raines). Arly blir så provosert av Rocklins syn på kvinner at hun får stefaren (Donald Douglas) til å ansette ham på hennes gård slik at hun kan få gleden av å sparke ham etterpå. Men til tross for Rocklins primitive holdning overfor kvinner, forelsker Arly seg i ham.

I mellomtiden har dommer Garvey og andre korrupte byråkrater skumle planer om å overta ranchen til Clara. Samtidig legger de en plan for å bli kvitt Rocklin. De sørger for at han blir beskyldt for mord, noe som gjør at han må forlate byen.

Rocklin søker tilflukt hos Clara og tanten (Elizabeth Risdon), hvor det venter ham en stor overraskelse.

Amerikansk western (1944)
Originaltittel: "Tall in the Saddle"
Med: John Wayne, Ella Raines, Audrey Long, George "Gabby" Hayes, Ward Bond, Elizabeth Risdon
Regi: Edwin L. Marin
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78