Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. juni 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 5. juni kl 20.00
Svenske hjarte (7:20)

Torsten er død

Vi har beveget oss tre år fram i tid. Mye har forandret seg, og nå møtes de gode naboene i anledning Torstens begravelse. Han ble rammet av slag, og etter et langt sykeleie er det tid for å ta farvel.

Torsten og Elisabeths datter Lotta er kommet hjem fra USA for å ta avskjed med sin far. I tillegg er alle de gode naboene på plass - alle utenom Henrik. Kanskje er det nettopp savnet av elskeren og kjæresten som gjør at Elisabeth tar godt for seg av sherryflasken under gravølet.

Lotta er nysgjerrig på hvordan det går med moren og Henrik, og hun beskylder Elisabeth for å være glad for at Torsten endelig er borte. Skal Henrik nå ta farens plass i dobbeltsengen? Det Elisabeth ikke vet er imidlertid at Henrik er opptatt på nytt hold.

Tomas og Marianne har flyttet sammen, og nå vil Tomas at Marianne selger huset før Elisabeth legger sitt ut for salg. Men Marianne er overhodet ikke interessert i å selge. Hun kaller huset sin eneste trygghet, og det irriterer han.

I dagens episode blir vi også kjent med rekkehusets nyeste tilskudd. Det middelaldrende ekteparet Harald og Louise har flyttet inn siden sist. Nå kaster de sine øyne på Elisabeth og Torstens hus, som de tenker passer utmerket for barna Camilla og Patrik. Og dermed begynner arbeidet med å overtale Elisabeth til og selge til dem.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også Lasse (Torbjörn Stockenborn) og Susanne (Tone Helly-Hansen), et ungt karrierepar, og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør.

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18