Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. januar 2002 kl 00.00 Elvis Presley - "Elvis Presley"

Møte med legenden Elvis

Basert på intervjuer og historiske klipp gir denne dokumentaren et unikt innblikk i produksjonen av Elvis Presleys’ første album i 1956, og hvordan den unge mannen etterhvert ble en av tidenes største superstjerne.

Vi møter Sam Phillips, grunnleggeren av Sun Records, som forteller om tiden da han produserte debutplaten og ble Elvis’ venn. Gitaristen Scotty Moore og trommeslageren D.J. Fontana, som medvirket på platen, beskriver samarbeidet med Elvis som var ute etter det ”følsomme, ikke det perfekte”.

Dixie Locke, Elvis daværende kjæreste, beskriver hvor sky og følsom Elvis var, og hvordan han taklet den nye stjernestatusen. Og Elvis’ venner og kolleger, B.B. King og Keith Richards, forteller hva det var som gjorde at Elvis ble Kongen av rock’n roll.

Dokumentaren er fylt med klipp fra opptredener i 1955 og 1956, intervjuer med Elvis og sjeldne privatopptak som gir ny innsikt i hans liv.

Dokumentaren byr også på mye musikk, som ”Blue Suede Shoes”, ”Shake Rattle and Roll” og Elvis’ første millionselger ”Heartbreak Hotel”.

Isis-produksjon i samarbeid med NRK, Sogecable og SBS-TV
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Anna-Marie Normann(tlf. 23 04 89 56)