Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 26. august 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Korsika, Sardinia og Sicilia

Yndet reisemål

Italienske Sardinia er et av Ian Wrights stoppesteder.
Italienske Sardinia er et av Ian Wrights stoppesteder.
Tre av Middelhavets perler står på Ian Wrights reiseprogram i kveld. Korsika, Sardinia, Sicilia - de tre øyene vest for Italia er et yndet reisemål for "loffere".

Ian starter sitt Middelhavs-eventyr på den franske øya Korsika, som er et eldorado for vannsportentusiaster. Men Korsika har også vill og vakker natur, med granittfjell og dype juv og daler. Ikke minst er Korsika fødestedet til Napoleon, noe innbyggerne ikke lar gå upåaktet hen. Etter Korsika-oppholdet føler Ian at han har lest og hørt nok om Napoleon en gang for alle.

Neste stoppested, den italienske øya Sardinia, blir utforsket i en liten Fiat. Kjøreturer på kryss og tvers av denne relativt sparsomt befolkede øya byr på fantastiske naturopplevelser.

Øyhoppingen avsluttes på Sicilia, den største av de tre øyene. På Sicilia ligger Europas høyeste aktive vulkan, Etna (3263 moh.).

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV- programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53

Bilde
Italienske Sardinia er et av Ian Wrights stoppesteder.


LENKER
  • Lonely Planet