Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. juli 2002 kl 23.15 Sang til moderne kvinner: På mannens arena

Utfordrer mannen

Elbjørg Løwer har gått til politikken. (Foto: Gudveig Førle)
Elbjørg Løwer har gått til politikken. (Foto: Gudveig Førle)
Kvinner slipper sjelden til på mannens tradisjonelle områder, men noen kvinner utfordrer ham på hans arena. Vi møter to av dem i det andre programmet i serien ”Sang til moderne kvinner”.

Elbjørg Løwer startet som keramiker, men begynte på 70-tallet å interessere seg for politikk, og har oppsøkt maktsentrene der hun nå fortsetter å utfordre menn på deres banehalvdel.

Eli Enerstvedt var en av gutta allerede som liten. Siden har Eli valgt å jobbe med ting som vanligvis menn holder på med. Hun restaurerer og bygger tømmerhus, er en mesterskytter med både elg og villrein på samvittigheten. Neste utfordring er ettersøksjakt etter bjørn og ulv.

Om serien
”Sang til moderne kvinner” er en hyllest til moderne kvinner som har gjort selvstendige valg for hva de vil med livet sitt. Initiativet til serien kom fra filmprodusent John-John Bruseth som er bosatt ved Larvik. Han har portrettert 13 sterke kvinner i samarbeid med kommunene langs Numedalslågen i ”Den Grønne Dalen” hvor 11 av kvinnene er bosatt. ”Den Grønne Dalen” ønsker å markere seg som en region med muligheter for spennende, varierte og gode liv for moderne kvinner.

Menneskene bak serien
Numedalsutvikling BA har vært hovedprodusent for fjernsynsserien, prosjektleder Kjetil Heitmann, tlf. 32 74 65 66, mobil nr. 90 91 98 60.

John-John Bruseth | Alle Tiders Film og TV er idéhaver, medprodusent, regissør og musikkansvarlig, mens Eirik Kaasa Eliassen har vært utøvende produsent.

For nærmere informasjon om fjernsynsserien kan regissør John-John Bruseth kontaktes på telefon 97 09 89 14. For nærmere informasjon om Den Grønne Dalen kan koordinator Ellen Korvald kontaktes på tlf. 32 76 06 52.

Oppdatert informasjon om kvinnene og deres valg vil ligge på www.gronndal.no etter at den enkelte episode er sendt.

Kontaktperson programinnkjøp, NRK: gunilla.gaarder@nrk.no (tlf. 23 04 93 64)
Kontaktperson ekstern info, NRK: hilde.ljoen@nrk.no (tlf. 23 04 72 36)LENKER
  • www.gronndal.no