Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. januar 2005 kl 21.05 Niern: Beloved

Slaveriets ettervirkninger

Året er 1873, og den middelaldrende Sethe bor med sin tenåringsdatter Denver i nærheten av Cincinnati. En gammel venn fra slavetiden, Paul D dukker opp, og mystiske ting begynner å skje.

Sethe (Oprah Winfrey) minnes sin eldre, døde datter, og også det faktum at hun ble forlatt av sin mann, to sønner og Denvers bestemor, Baby Suggs (Beah Richards). Når en vill, vaklende tenåring (Thandie Newton) dekket av insekter, dukker opp i Sethes hus, blir hun pleiet og stelt og får navnet "Elskede". Sethe blir imidlertid overfalt av voldsomme minner fra fortiden. Kan "Elskede" være Sethes eldste datter som har kommet tilbake fra de døde?

Denver spilles av Kimberly Elise, mens Danny Glover har rollen som Paul D.

Om filmen
Filmen "Beloved" er basert på Toni Morrisons femte roman, som hun vant Pulitzerprisen for i 1988. Boka handler om ettervirkningene av slaveriet på den menneskelige sjel. Oprah Winfrey kjøpte filmrettighetene til boka og brukte over ti år på å bringe handlingen til filmlerretet. Filmen er tatt opp på flere "locations", Pennsylvania, Philadelphia, Maryland og Delaware.

Amerikansk drama (1998)
Originaltittel: "Beloved"
Med: Oprah Winfrey, Danny Glover, Thandie Newton, Kimberly Elise, Beah Richards
Regi: Jonathan Demme
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78