Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. mars 2009 kl 20.10 Tekno

Ny Tekno på NRK

Hanne Kari Fossum er programleder i Tekno på NRK2. (Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK)
Hanne Kari Fossum er programleder i Tekno på NRK2. (Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK)
Er det mulig å bruke hodepynt som spillkontroll? Og hvor går egentlig grensen for touchscreen-teknologien? Svarene får du i Tekno - NRKs nye teknomagasin på TV.

Torsdag 26.mars braker det løs med en ny runde Tekno på NRK2. Tekno er en innholdsrik serie i fire deler som vil bringe nyttig og spennende kunnskap til publikum, med morgendagens teknologi som satsingsområde og Hanne Kari Fossum som teknofrelst programleder. I år, som i fjor, er det redaksjonen i Schrödingers katt som lager programmet.

Bare Are og NRKBeta
I hvert program får vi se reportasjer fra ulike teknomiljø, teknomesser og hverdagslige utfordringer innenfor teknologi. Noen faste gjester vil også være i studio og på hver sin måte representere sitt område innenfor dagens teknologi.

P3s Are Sende Osen lager en egen Bare Are-serie om hvordan han møter teknohverdagen. Beta-redaksjonen, som er NRKs spydspiss innenfor teknologi, er faste gjester i hvert program. I tillegg er Roar Halten fra Spiller.no med på laget. Han kommer for å demonstrere nye dataspill i studio og diskutere nye trender.

Stem på Kjendingzen
En egen reportasjeserie tar for seg kjendiser og deres favorittdings. Seks kjente nordmenn står fram og forteller om hvorfor nettopp deres teknodings er uunnværlig. Seerne får deretter mulighet til å stemme fram sin favoritt på nettsida nrk.no/viten.

Tekno i HD
Programserien skal produseres i HD og legges ut for nedlasting via bittorrent før regulær sending.
- Når vi nå lager denne teknologiserien, er det naturlig å bruke de teknologiske mulighetene vi har for distribusjon, sier prosjektleder i Schrödingers katt, Eiliv Flakne.

Egenproduksjon av NRK Fakta (2009)
Programleder: Hanne Kari Fossum
Prosjektleder: Eiliv Flakne
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 23044079 / 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
Blir også sendt lørdag kl. 19.30 (NRK3)


LENKER
  • Les mer