Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. mai 2000 kl 20.00 Veterinærene i Afrika

Veterinærene i Afrika (t)

NRK1 torsdag 18. mai kl 20.00
Veterinærene i Afrika (3:6)

På viltreservat i Botswana

Trude og Steve er på besøk i Mokolodi viltreservat i Botswana der de fanger sjiraffer i ren John Wayne-stil. Dyrlegene blir gode venner med to tamme geparder, som dessverre begge blir hardt skadet når Trude mister kontrollen over veterinærbilen.

Å fange sjiraffer for å gi dem et nytt hjem i Mokolodi er både et farlig og komplisert oppdrag. Sjiraffen har enorme krefter og svært tykt skinn, og det krever 12 mann for å klare å holde dyret stille. Trude og Steve må øve seg på fangstteknikken, men Trude får oppdraget med å sette den beroligende sprøyta i stedet for å løpe etter sjiraffene. Det blir svært dramatisk med en av sjiraffene. Blodårene til det store og sterke dyret er nemlig ikke enkelt å finne fram til.

I Moklodi bor også to tamme geparder som Trude og Steve stifter bekjentskap med. Selv om de ser svært stille og rolige ut, er det fortsatt litt villskap igjen i dem. Det får Trude og Steves kollega Pete erfare. Med gepardene i veterinærbilen legger dyrlegene ut på tur, og vi får se at det kan være vanskelig å holde balansen på fire hjul i jungelens mørke.

Om serien
Trude Mostue fra Ski var en av flere studenter som BBC fulgte gjennom det siste året på veterinærstudiet i Bristol i serien \"Veterinærene kommer\" (Vet\'s School). Serien ble en enorm suksess med 10-12 millioner seere hver uke, og Trude ble en av seernes absolutte yndlinger. Senere er det blitt flere serier, stadig med Trude i en sentral rolle.

Denne gangen har hun tatt turen til Afrika sammen med en annen av seriens aller mest populære skikkelser, Steve Leonard. I åtte episoder følger vi de to på feltarbeid blant neshorn, elefanter, løver og andre ville dyr.

I løpet av de tre månedene det tok å lage serien, tilbakela de tusenvis av kilometer med Landrover i stekende hete i Zimbabwe, Sør-Afrika, Botswana, Uganda og Kenya. Her arbeidet de sammen med kolleger i nasjonalparkenes veterinærteam og ble gang på gang kastet inn i uvante situasjoner. At arbeid med ville dyr krever helt spesielle egenskaper, fikk de erfare til fulle!

NRK1 torsdag kl 20.00

Dokumentarserie fra BBC
Originaltittel: Vets in the Wild
Produsent: Michael Massey
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18