Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. desember 2002 kl 17.00 Sølvguttene synger julen inn

Konsert fra Sagene kirke i Oslo

Tradisjonen tro synger Sølvguttene julen inn på NRK1 i år også (NRK-foto: Ole Kaland)
Tradisjonen tro synger Sølvguttene julen inn på NRK1 i år også (NRK-foto: Ole Kaland)
Sølvguttene har sunget julen inn nesten hvert år fra 1965. Denne gang gjør de det fra Sagene kirke i Oslo. Korets stifter og leder siden 1940, Torstein Grythe, ble 84 år i november og er fortsatt aktiv.

Koret har hatt en travel tid i høst, med blant annet turné til Nord-Spania, hvor de holdt konserter for et begeistret publikum i flere av de største katedralene som i Burgos og Toledo.

Senere ble det tur til Island med konsert og sang ved tenning av den norske julegranen i Reykjavik, opptreden i Kongsvinger og Sandnes, samt en omfattende konsertturné i Oslo før jul.

Julaftens program
Julaftens program fra Sagene kirke åpner med ”Sanctus” av Cherubini, som følges av to kjente, vakre melodier: ”Maria Wiegenlied” av Schumann og Mozarts ”Ave Verum”. Første avdeling avsluttes med Knut Nystedts mektige ”Cry out and Shout”. Deretter følger en harpesolo, en konsertetyde av Tournier, framført av Ellen Sejersted Bødtker.

Før lysprosesjonen til Brittens ”Hodie”, synger Sølvguttenes solistgruppe ”Et lite barn så lystelig” av Eyvind Alnæs. Og så er tiden kommet for de kjente og kjære julesangene. Konserten blir avsluttet med Händels ”Halleluja-kor” fra ”Messias”, med Kåre Nordstoga ved orgelet.

Konsertopptak fra Sagene kirke i Oslo
Regi Erik Østby
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83