Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. august 2007 kl 20.10 Edel vare

Hyllest til Momarkedet

Petter Nome har vært programleder for Momarkedet en rekke ganger, blant annet under 50-årsjubileet i 1999. (Foto: Knut Fjedstad, Scanpix)
Petter Nome har vært programleder for Momarkedet en rekke ganger, blant annet under 50-årsjubileet i 1999. (Foto: Knut Fjedstad, Scanpix)
Mysen er vanligvis verken verdens eller Norges navle. Men minst én gang i året skjer det ting som setter stedet på norgeskartet, og som samler mange musikk- og showglade mennesker på arenaen og foran tv-skjermen. Vi snakker selvfølgelig om Momarkedet.

Selve markedet kan spore sin historie tilbake til 1600-tallet, og etter et lite opphold gjenoppstod Momarkedet i 1949. Arrangementet utviklet seg til en veldedighetstilstelning for Røde Kors, noe som har medført stor velvilje fra norske og internasjonale berømtheter.

I 1954 ble Momarkedet for første gang åpnet av kongehuset (kronprins Olav), og siden har kongehuset vært representert en rekke ganger. Hvem husker ikke da kronprinsesse Sonja sang duett med Titten Tei?

Kveldens Edel vare er en hyllest til dette arrangementet og en heder til Mysen Røde Kors' utrettelige innsats.

Verdensstjerner
I løpet av sine over 50 år med arrangementer kan Momarkedet skilte med en imponerende gjesteliste. Det blir gjensyn med verdensstjerner som Bing Crosby, Vera Lynn og Julie Andrews, med "norgesvennen" Bonnie Tyler og med svenske favoritter som Vikingarna, Tommy Körberg, Carola og Tore Skogman.

Mang en Melodi Grand Prix-vinner har tatt turen til Mysen, og selvfølgelig en rekke kjente norske artister. Dessuten blir det sjarmerende, morsomme og ettertenksomme samtaler mellom Titten Tei og forskjellige personligheter.

Programleder Andreas Diesen veileder oss gjennom Momarkedets morsomme og imponerende historie.


Underholdningskavalkade fra NRK, Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Hilde Ljøen tlf: 23 04 72 36/ 95 70 11 47
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no