Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. mai 2005 kl 00.00 Adresse Kiev

Snart finale

Ekspertpanelet består av Eirikur Hauksson, Keld Heick, Charlotte Perrelli, programleder Annika Jankell, Thomas Lundin og Jostein Pedersen. (Foto: SVT)
Ekspertpanelet består av Eirikur Hauksson, Keld Heick, Charlotte Perrelli, programleder Annika Jankell, Thomas Lundin og Jostein Pedersen. (Foto: SVT)
Hvem av de 24 sangene som ender i finalen, vil vinne årets internasjonale Melodi Grand Prix? I kveld får vi høre åtte nye bidrag som går til semifinalen. Neste uke presenteres de aller siste melodiene.

I det tredje programmet av Adresse Kiev, presenteres semifinalebidragene
fra den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia, Andorra, Sveits, Kroatia, Bulgaria, Irland, Slovenia og Danmark.

Ekspertpanelet
I studio sitter et nordisk ekspertpanel som kommenterer bidragene og spekulerer i hvem som kommer til å vinne. I panelet sitter norske Jostein Pedersen, som er kjent for de fleste, og Thomas Lundin fra Finland, programleder og Melodi Grand-prix-kommentator. Videre møter vi Eirikur Hauksson fra Island, velkjent artist som har deltatt for både Norge og Island, og Keld Heick fra Danmark. Han er sanger, komponist og tekstforfatter og har deltatt med mer enn 30 bidrag i den danske konkurransen gjennom tidene. Sveriges representant i panelet er Charlotte Perrelli, tidligere Nilsson, som også har vært med i konkurransen flere ganger. Programmet blir ledet av Annika Jankell.

To-delt konkurranse
Eurovision Song Contest er delt inn i en semifinale den 19. mai, og finale den 21. mai. Norge må kvalifisere seg i semifinalen sammen med 25 andre land. Kun 10 går videre til finalen der 14 land allerede er kvalifiserte.

Samproduksjon SVT og NRK Underholdningsavdelingen 2005
Prosjektleder: Stian Malme, stian.malme@nrk.no
Pressekontakt:Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41