Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. februar 1999 kl 23.00 Dokumentar: Det omvendte kjønn

Dokumentar: Det omvendte kjønn (t)

NRK2 onsdag 17. februar kl 23.00
Dokumentar: Det omvendte kjønn

Kampen for et nytt kjønn

Den anerkjente og prisbelønte journalisten Poul Martinsen gir et fortrolig portrett av to mennesker med én ting felles: Et desperat ønske om å skifte kjønn. Benjamin og Helge tar oss med inn i en verden som er ukjent for de fleste.
Benjamin velger å dra til Thailand for å skifte kjønn fra kvinne til mann. For ham blir hele prosessen et mareritt. Legen fjerner brystene og de kvinnelige kjønnsorganene, men Benjamin slipper opp for penger og blir nødt til å gå rundt som intetkjønn en lang stund.
Til slutt får han støtte til en ny tur til Thailand, hvor han får en kunstig penis, men hans lidelser ser ikke ut til å ta slutt.

Fanget i systemet
Inge er snart 80 år og har følt seg som en kvinne helt siden barndommen. Hans største ønske er å få skifte den siste bokstaven i navnet sitt fra e til i, slik at det blir kvinnenavnet Ingi.
Helsemyndighetene i Danmark nekter ham å gjennomgå en operasjon, fordi han en gang falt i koma under narkose. Men han aksepterer ikke avslaget, og drar til England, hvor en dansk plastisk kirurg er klar til å foreta operasjonen...

NRK2 onsdag kl 23.00
Tidligere sendt NRK1 16.1.99

Bilde
Benjamin Sorensen.

Dansk produksjon
Ved Poul Martinsen

For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364

Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123