Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. januar 2001 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 15. januar kl 19.30
Puls
Sesongstart!

Tid for slanking!

Januar er den store slankemåneden der alle forsøker å bli kvitt noen kilo. Ukebladene svømmer over av slankestoff, og på treningsstudioene er det blitt enda trangere om plassen enn vanlig. Vi springer fra den ene butikken til den andre for å finne de rette ingrediensene til ukas foreslåtte slankemeny. I den første Puls-sendingen i det nye året tar programleder Helene Sandvig pulsen på nordmenns desperate kamp mot kiloene.

Vi ser også nærmere på hvilke rettigheter nordmenn har til selv å bestemme når de vil dø hvis de blir rammet av livstruende skade eller sykdom. En ny pasientrettighetslov og et spennende samarbeid mellom to gamle motstandere gir uttrykket \"en verdig død\" en ny og sterkere mening.

Infarktfri sone
I kveld får du også møte legen som reiser rundt med tran og olivenolje i legebilen. Kommunelegen i Granvin i Hardanger går nye veier for å beskytte innbyggerne mot hjertesykdom. Opplev en skikkelig hjertegod kommune i kveldens Puls.

Tannkjøttsykdom
Og hvis du trodde at fine, hvite tenner betyr at du får beholde tennene dine så lenge du lever, tar du feil. I kveldens program møter du 25 år gamle Gry Olsen som i likhet med veldig mange nordmenn står i fare for å miste tennene sine fordi hun er rammet av tannkjøttsykdommen periodontitt. Sykdommen rammer mange, men få er klar over at de har den.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/

Bilde
Helene Sandvig høster mye anerkjennelse som programleder for Puls. I kveld er det sesongstart! (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)