Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. juni 1999 kl 21.40 Dokumentar: Nelson Mandela privat

Dokumentar: Nelson Mandela privat (t)

NRK1 torsdag 3. juni kl 21.40
Dokumentar: Nelson Mandela privat

Unike bilder fra Mandelas liv

For første gang har en av verdens mest populære ledere, Nelson Mandela, tillatt et tv-team å følge han på offentlige oppdrag og privat. I kveldens unike dokumentar får vi blant annet være med i hans siste bryllup og på ANC-møter. Vi får også se presidenten i lykkelig samvær med barnebarn.
Dokumentaren, som viser arkivbilder som ikke har vært offentliggjort tidligere, forteller om ukjente episoder fra Mandelas tidligere liv som aktiv motstander av apartheidregimet.
Vi får høre om Mandelas syn på framtiden i Sør-Afrika og om hvilke råd han vil gi Thabo Mbeki, som overtar som ANC-leder 16. juni i år. - Han er den dyktigste personen jeg har møtt. Med han i spissen kommer ANC til å bli enda sterkere, sier Mandela om sin 56 år gamle etterfølger.
Selv om Sør-Afrikas leder gjennom fem år er 80 år, holder han fortsatt et høyt tempo. Nå har Mandela kastet seg for fullt inn i valgkampen før valget 2. juni i år. Etter den tid er han mentalt innstilt på en roligere tilværelse i barndomsbyen Qunu i Transkei og i Johannesburg, der barnebarna går på skole.

Mannen som i en årrekke har kjempet utrettelig mot det hvite apartheidregimet, forteller også om sin store visjon om et fargerikt fellesskap i Sør-Afrika.

NRK1 torsdag kl 21.40

Britisk dokumentar fra TV4 International
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364