Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. mai 2004 kl 23.40 Bokbadet: Karin Fossum

Karin Fossum med psykologisk drama

Romanen
Romanen "Natt til fjerde november" representerer en ny og spennende epoke i Karin Fossums forfatterskap. Anne Grosvold møter henne i Bokbadet i kveld (Foto: Morten Holm/Scanpix)
I Karin Fossums "Natt til fjerde november" møter vi et ektepar som nesten drives fra forstanden fordi deres 17 år gamle datter er forsvunnet. Anne Grosvold har intervjuet forfatteren på Rockefeller i Oslo.

Det er natt til fjerde november. Magnhild og Jon Moe vet at noe er galt. Deres 17 år gamle datter Jonna kommer ikke hjem til avtalt tid, og heller ikke i løpet av natten.

Tanken på at Jonna kan ha forlatt dem frivillig er nesten like umulig som at hun skulle være utsatt for noe kriminelt. Uvissheten rir foreldrene som en mare og truer med å drive dem fra hverandre – og fra forstanden.

Desperasjon
Normalt ville en krimforfatter satt seg i etterforskerens rolle etter en slik mystisk forsvinning. Men Karin Fossum viser stadig at hun ikke er noen normal krimforfatter. I stedet for å følge etterforskningen, følger vi foreldrene i deres endeløse desperasjon.

"Natt til fjerde november" sitrer av undertrykte spenninger mellom de to hovedpersonene i et tett psykologisk drama. Foreldrene glir stadig lenger fra hverandre – helt til noen av spørsmålene om hva som har skjedd uventet finner sine svar, natt til fjerde november, nøyaktig et ulidelig år senere. Herfra tar romanen en ny og uventet vending.

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83