Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. november 2008 kl 21.30 Höök

Bilspionen

Søsknene Ingemar (Rafael Pettersson) og Eva Höök (Cecilia Ljung) havner i konflikt etter morens dødsfall. (Foto: Anders Löfstedt)
Søsknene Ingemar (Rafael Pettersson) og Eva Höök (Cecilia Ljung) havner i konflikt etter morens dødsfall. (Foto: Anders Löfstedt)
Eva Höök står foran en ny sak når et dødsfall finner sted på en biltestbane i Luleå. Saken løses i den neste episoden.

Høyskolelæreren og frilansfotografen Stellan blir funnet ihjelkjørt i en snøfonn i nærheten av en biltestbane. Mistankene rettes ganske snart mot bilbransjen og testsenteret når det viser seg at Stellan drev virksomhet som bilpaparazzo.

En av testførerne innrømmer også å ha vært på plassen i det aktuelle tidsrommet. Men er gåten så lett å løse som den ser ut til?

En ung pike
Mistankene forsterkes ytterligere når politiet finner bilder av testføreren Jörgen og en ung jente på Stellans datamaskin. Det kan se ut som Stellan presset ham for penger eller bilder av nye bilmodeller.

Jørgen har dermed et helt klart motiv for å drepe Stellan, men Eva legger merke til at bilen hans ikke har noen skader. Og hvem er jenta på bildene?

Død og kjærlighet
Eva Hööks mor er død og skal begraves. Samtidig havner Eva i konflikt med broren om morens gård.

Sønnen Lasse har møtt ei jente, Elise, som han treffer med jevne mellomrom. Hun studerer ved universitetet, men Lasse er ikke helt bekvem med at hun er eldre enn han, og vil derfor helst ikke at Eva skal møte henne.

Om serien
Sesong 2 i kriminaldramaet "Höök" består av fem avsluttede kriminalhistorier som hver går over to episoder. Den andre kriminalsaken blir presentert i tredje og fjerde episode.

Seriens hovedperson, Eva Höök, er sjef for Länskriminalen i Luleå, og alenemor for tenåringssønnen Lasse. Gjennom ti spenningsfylte episoder blir vi kjent med den dyktige politisjefen, som får fem innviklede kriminalsaker å løse.

Parallelt får vi et godt innblikk i hennes forhold til sønnen, kollegene og hennes øvrige sosiale relasjoner, som slett ikke er konfliktfrie.

Svensk kriminaldrama i 10 deler fra SVT (2008)
Manus: Sara Heldt, Pia Gradvall
Regi: Pontus Klänge
Produsent: Jan Blomgren, Serina Björnbom (Bob Film)
Medvirkende: Cecilia Ljung, Siw Erixon, Peter Carlberg, Ingemar Raukola, Björn Gustafson, Freddy Åsblom, Kristina Rådström m.fl
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no