Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. juni 2005 kl 19.30 Grønn glede

Grønn glede til folket!


I Grønn glede denne gangen inviteres seerne med inn i bakhagen hos et borettslag på Bjølsen i Oslo. Der har de adoptert bort hagebiter til beboerne, og det har ført til både solbær, jordbær og tulipaner. Og svigermors avleggere. Sånn kan det gå når man oppretter en Grønt komité.

Mette Stensholt Schau og makkeren Dag Arneson tar inspirasjonen fra Oslo med seg til et borettslag i Horten. Der har de plen nok til to fotballbaner og fint lite annet. Men det går det an å gjøre noe med. Fra plenørken til samlingssted på én uke, det er målet denne gangen. Grønn glede til folket!

Grønne fingre i borettslag?
Noen velger selvsagt helt bevisst bort hage når de flytter i leilighet. Ja, det er kanskje nettopp for å slippe unna all luking og klipping at de flykter fra villa til leilighet. Da skal de selvsagt få være i fred med sin balkongkasse og balkonggress i grønn nylon.

Men det er jo ikke slik for alle. En halv million nordmenn bor i bolibyggelagsbolig, og noen kjenner fortsatt at det kribler i de grønne fingrene. Men hvor skal man egentlig begynne når man bor i tredje etasje og utsikten viser flere mål med kjedelig plen? Hvem bestemmer, kan man ta seg til rette, og hva vil naboen si? Slike spørsmål tar gjerne motet fra selv den ivrigste hobbygartner.

Om serien
For fjerde år på rad er programleder Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson klare med nye grønne gleder – og forhåpentligvis fortsatt grønne fingre. Denne gangen blir det også en serie om urter, og NRKs distriktskontorer bidrar med innslag i hvert program.

På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Egenprodusert hageserie fra Ut i naturen-redaksjonen, Program riks, Hordaland
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45 m
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78 Vises også i Nett-TV.