Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. september 2003 kl 23.55 Miami Vice

Sammen er de Miami Vice

Don Johnson (t.h.) og Philip Michael Thomas i Miami Vice. (Foto: MCA TV International)
Don Johnson (t.h.) og Philip Michael Thomas i Miami Vice. (Foto: MCA TV International)
Rundt midnatt dukker de opp på fjernsynsskjermen, og sammen er det et uslåelig par i kriminalavsnittet hos Miami-politiet. I en to timer lang episode (fortsettelse tirsdag neste uke) får vi historien om hvordan politiagentene Sonny Crockett og Ricardo Tubbs ble partnere i kampen mot kriminalitet.

Med det solrike Floridas største by Miami som scene gjør politiagent Sonny Crockett (Don Johnson) jobben – med en lekker, sigarformet racerbåt som hovedkvarter. Når han ikke er på farten, ligger den fortøyd inntil Crocketts yacht, som foruten ham selv også huser alligatoren Elvis.

I ekteskapet har det gått skeis for Crockett, og det må sies at han ikke ser kona Caroline og deres seks år gamle sønn Billy altfor ofte.

Asfaltsliter og elegantier
Det er ikke bare som politimann Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas) står som rake motsetningen til den strømlinjeformede og elegante Crockett. Tubbs er kommet ned til Miami med en fortid bak seg som purk på gateplanet i metropolen New York. Og i hodet har han noe som er mer enn en baktanke: Han vil hevne mordet på sin bror, som også var politimann i Miami.

Forkledd som jamaicaner og med en bunke merkede dollarsedler, skrider Tubbs til verket for å handle inn et parti kokain. Slik vil han peile seg inn mot kokainbaronen Calderone, mannen han anser for å være skurken han skal ha tak i.

Ad skjebnens lunefulle omveier – og slett ikke fordi de ønsker å jobbe i lag – blir Tubbs og Crockett sveiset sammen som uatskillelige partnere i løpet av jakten på banditten Calderone.

Amerikansk serie
Original tittel: Miami Vice, sesong 1: Heart of Darkness (1984)
I hovedrollene: Don Johnson og Philip Michael Thomas
Produksjon: MCA TV International
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57