Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. september 2004 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Forbrukerinspektørene er tilbake

Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad er høstens programledere i Forbrukerinspektørene. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad er høstens programledere i Forbrukerinspektørene. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Skolefritidsordningen (SFO) skulle være et rimelig alternativ til de minste skolebarna før og etter skoletid, men noen steder koster en full SFO-plass over 2 500 kroner i måneden. I høstens første utgave av Forbrukerinspektørene ser Anders Magnus nærmere på de høye prisene.

Blant annet besøker han en kommune der skolefritidsordningen er flere hundre kroner dyrere enn en full barnehageplass. Anders Magnus vil vite hvorfor det er blitt slik.

I tillegg vil Forbrukerinspektørene også vite hvem som har ansvaret når det er faktafeil i et boligprospekt. De ser også nærmere på klesstørrelser – de varierer nemlig mye fra merke til merke.

Om Forbrukerinspektørene
I høst er det Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad som gjør seerne til smartere forbrukere. Det blir nyheter, tips og råd som dekker de fleste områder. Blant annet blir det forbruksstoff for førstegangskjøpere av bolig. Kari Asheim har fulgt flere boligsultne i etableringsfasen, og gjennom fem deler formidler hun ekspert-tips om kjøp, leie, finansiering og visninger.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252