Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. november 2001 kl 23.15 Den tredje vakten

Ute av balanse

Eksmannen til Kim Zambrano (Kim Raver) gir henne en skuddsikker vest etter at en av hennes kolleger er skutt.
Eksmannen til Kim Zambrano (Kim Raver) gir henne en skuddsikker vest etter at en av hennes kolleger er skutt.
Ambulansesjåfør Jerry Mankowitz, som ble skutt i forrige episode, overlever, men forblir bevisstløs. Hendelsen preger alle, særlig hans kone Jayme og deres tre barn. Også brannmannen Jimmy Doherty er bekymret, og han gir sin ekskone Kim en skuddsikker vest. Samtidig får politiet melding om hvor gjerningsmannen befinner seg.

Kim, som også tilhører ambulanseteamet, nøler med å bruke vesten. Hun irriterer seg over partneren Bobby som minner henne på at hun har et barn å tenke på. Omsider tar hun likevel på seg vesten.

Politimannen Sully får vite at den som skjøt Jerry, Michael Daniels (Eric Farro), er paranoid schizofren, og at han nå befinner seg på The Garfield Hotel, en tom bygning hvor hjemløse holder til. Sammen med Ty Davis drar han til stedet, der Bosco og Faith allerede er på plass i forbindelse med et annet oppdrag. Kontraktøren som skal renovere bygget, vil ha vekk husokkupantene, og Bosco og Faith er satt på saken.

Bosco er uvitende om Michael Daniels. Han går fra rom til rom, inntil han oppdager Daniels som har krøpet sammen i et hjørne. Det er ingen tvil om at Daniels er ute av balanse, oppløst i tårer som han er, og snart er den spente situasjonen helt ute av kontroll…

Om ”Den tredje vakten”
Suksessprodusentene John Wells (”Akutten” og ”Presidenten”) og Christopher Chulack (”Akutten”) er tilbake med et intenst actiondrama fra New Yorks gater. Vi følger en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet.

Monte ”Doc” Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og følelsene for ham er ikke helt sluknet ennå. Doherty er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Doherty har fått en ny kompanjong, den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson).

Politiet i 55. distrikt har heller ikke rolige dager. Maurice ”Bosco” Boscorelli (Jason Wiles) er en tøffing, men hans bestrebelser på å kunne kalle seg ”supercop” irriterer hans partner Faith Yokas (Molly Price), mor til to barn og ulykkelig gift. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John ”Sully” Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket. Sully er dessuten lite begeistret for sin nye og urutinerte partner Ty Davis (Coby Bell), sønn av Sullys forhenværende kompanjong som ble drept i tjeneste.

Amerikansk action/dramaserie
Originaltittel: Third Watch
Produksjon: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
I rollene: Michael Beach, Antony Ruivivar, Kim Raver, Bobby Cannavale, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Jason Wiles, Molly Price, Skip Sudduth, Coby Bell
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilde:
Eksmannen til Kim Zambrano (Kim Raver) gir henne en skuddsikker vest etter at en av hennes kolleger er skutt.