Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 30. august 2009 kl 00.05 Film: Buddy Holly - historien om et rocke-ikon

Buddy Holly på nært hold

Buddy Holly, som døde bare 22 år gammel i 1959, er blitt stående som rockepioner for flere generasjoner artister. (Foto: 3dd Entertainment)
Buddy Holly, som døde bare 22 år gammel i 1959, er blitt stående som rockepioner for flere generasjoner artister. (Foto: 3dd Entertainment)
Helt siden Buddy Holly døde i en flyulykke for 50 år siden, har musikkverdenen sørget over tapet av en ekte rockelegende. I kveldens britiske dokumentar får vi møte ham på nært hold gjennom sjeldne musikkopptak og intervjuer.

Buddy Holly var bare 22 år gammel da han døde i en flystyrt etter en konsert 3. februar 1959. Likevel står han den dag i dag som en av de aller mest innflytelsesrike artistene innen populærmusikken. The Beatles, The Rolling Stones og Bob Dylan er bare noen av artistene som har erklært at de står i evig gjeld til ham.

"Buddy Holly – historien om et rockeikon" gjør et dypdykk i historien om hvordan unggutten ble et ikon for den første rockegenerasjonen. Det store gjennombruddet fikk han sammen med gruppen The Crickets, som oppvarmer for Bill Haley and his Comets høsten 1955. Debutsingelen "That’ll Be The Day" gikk til topps i USA to år etter.

Klassiske hits
I programmet får vi se sjeldent arkivmateriale, live tv-opptredener og intervjuer med mange av menneskene som var sentrale i oppbyggingen av Buddy Hollys karriere. Og ikke minst får vi gjenhør med en perlerekke av klassiske hits, som "That’ll Be The Day", "Peggy Sue", "Rave On" og "It Doesn’t Matter Anymore".

Dagen da flyet Buddy Holly satt i styrtet, 3. februar 1959, er blitt stående som "The Day the Music Died", slik Don McLean synger i sin hit fra 1971.

Sendt tidligere.

Britisk musikkdokumentar
Regi: Barry Barnes
Produksjon: 3DD Entertainment (2005)
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900