Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. oktober 2009 kl 22.30 Queendom: Alle snakker norsk

Dronninger i Sogndalstrand

(F.v) Monica Ifejilika, Asta Busingve Lydersen, Haddy Jatou N’jie og Hannah Wozene Kvam blir sendt til sørlandsidyllen Sogndalstrand for å krydre kulturdagene. (Foto: Ole Kaland/NRK)
(F.v) Monica Ifejilika, Asta Busingve Lydersen, Haddy Jatou N’jie og Hannah Wozene Kvam blir sendt til sørlandsidyllen Sogndalstrand for å krydre kulturdagene. (Foto: Ole Kaland/NRK)
-Det holder med én. Det holder med meg, utbryter Mari når hun får beskjed om at den urbane showgruppa Queendom skal komme til sørlandsidyllen Sogndalstrand for å underholde.

Sogndalstrand skal arrangere kulturdager i regi av bygdas fineste frue. Hun har invitert fire dronninger fra hovedstaden for å krydre den lille sørlandsidyllen. Men da setter Mari seg, som den eneste adopterte i bygda, på bakbeina.

Mørke hemmeligheter
Queendom-jentene Haddy, Hannah, Asta og Monica merker fort at deres tilstedeværelse skaper uro blant de innfødte, da spesielt hos Mari. De angrer straks på at de har takket ja til jobben, men bestemmer seg for å gjennomføre forestillingen. Mørke hemmeligheter stiger til overflaten etter hvert som showet går sin gang.

I tillegg har Haddy fått et tilbud hun ikke kan motstå. Hun er nemlig blitt spurt om å være programleder for TV-aksjonen sammen med Dan Børge Akerø. Men hun får aldri tid til å fortelle det til de andre dronningene før det er for seint…

Egenprodusert komedie (2009)
I rollene: Haddy Jatou N’jie, Hannah Wozene Kvam, Asta Busingve Lydersen og Monica Ifejilika.
Prosjektleder: Jan Otto Wiig
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900