Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 8. januar 2009 kl 22.30 Tudors

Lidenskap og svik


Intriger, kjærlighet og forræderi er noen av ingrediensene i The Tudors, som tar for seg den første tiden av Henrik VIIIs 40 år lange periode på den engelske tronen. Det er duket for et storslått kostymedrama ved det engelske hoff i Sony Pictures’ storsatsning.

Henrik (Jonathan Rhys-Meyers) blir kronet til konge 19 år gammel. Dette markerte starten på avgjørende epoke i britisk historie.

Villstyring
Den unge monarken viser lite interesse for statlige oppgaver. Offisielle ærender blir håndtert av den mektige kardinal Thomas Wolsey (Sam Neill), mens kongen av England konsentrerer seg om sine egne lyster og en strøm av vakre damer.

Må behage kongen
Henrik VIIIs indre krets består av Cardinal Wolsey, kongens andre hustru Anne Boleyn (Natalie Dormer), den katolske martyren Sir Thomas More (Jeremy Northam) og hertugen av Norfolk (Henry Czerny).

Men det er en anstrengende og moralsk tvilsom oppgave for dem som ønsker å forbli i den selvopptatte kongens nærhet, i dette spindelvevet av kjærlighet, maktkamp og intriger.

Jonathan Rhys-Meyers har tidligere hatt roller i Match Point, Mission: Impossible III og Skru’n som Beckham. Sam Neill har medvirket i alle Jurassic Park-filmene, Little Fish og The Dish. Nathalie Dormer var med i blant annet Casanova.

Vil gå til krig mot Frankrike
I første episode blir kong Henriks onkel henrettet, og Henry er fast bestemt på å sikre sin plass i historiebøkene ved å erklære krig mot Frankrike. Men hans nære medarbeider kardinal Thomas Wolsey har en annen plan. Han vil skrive Henrik inn i historien som mannen bak en avtale som vil sikre fred i Europa.

I mellomtiden blir kong Henrys elskerinne, Elizabeth Blount, gravid. Og hertugen av Buckingham legger sine egne planer for å kapre den engelske tronen.


Britisk dramaserie i 10 deler, sesong 1 (2007)
Med Jonathan Rhys-Meyers, Natalie Dormer, Jeremy Northam, Henry Czerny , Sam Neill m.fl.
Produsert av Sony Pictures Television International.
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, 23042033 – 90 18 38 38.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no