Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. september 2008 kl 21.45 Detektimen: Taggart

Falt ned fra skoletaket

Når Ryan MacClean blir funnet død i skolegården, ser det først ut til at han har tatt sitt eget liv. Men den drepte har sår på armen, og skjorten hans er revet i stykker. Det blir det klart at dødsfallet ikke var noen tragisk ulykke,og Taggart-teamet får en ny sak å løse.

Burke blir rasende når journalisten John Marriot kobler dødsfallet til narkotika og lager en sensasjonssak i lokalavisen. Burke og Ross drar hjem til Marriot for å ta et oppgjør med ham, men finner en død mann i leiligheten.

Politiet ser en sammenheng
Når det skjer enda et dødsfall, tror Strathclyde-politiet at de har skjønt sammenhengen i saken og kan forutsi hvem som blir det neste offeret. De gjør alt de kan for å forebygge flere drap, men spørsmålet er om de beskytter den rette personen.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den har vært produsert i 25 år, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes fredag kveld i hele høst.


Britisk krimserie (2002)
Originaltittel: Taggart: The Friday Event
Sesong 18
Produsert av SMG Productions for ITV1
Med Alex Norton, Blythe Duff, Colin McCredie, John Michie, Jamie Colville og Gary McInnes,
Kontaktperson:Berit Ekholdt , tlf 23 04 94 50 /99 79 77 43
Seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no