Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. februar 2012 kl 20.45 Tungrockens historie

Britisk tungrock


Den nye retningen innen britisk tungrock fikk en entusiastisk tilhengerskare. Den store horden av headbangende luftgitarister, kledd i olajakker, snerret mot punk og bannlyste ballader. I den femte episoden av "Tungrockens historie" viser Sam Dunn at tungrocken nå i aller høyeste grad var ute av skapet.

Iron Maiden, Motorhead, Saxon, Def Leppard, Raven, Tank and The Tygers Of Pan Tang stormet frem med rask, teknisk og kompromissløs musikk. De dro med seg en fanatisk og energisk bevegelse som ledet til etableringen av en tungrock-scene i Los Angeles, bygget på de samme prinsippene.

Om serien
Sam Dunn reiser jorden rundt for å finne opphavet til tungrocken. I den kanadiske dokumentarserien møter Sam Dunn legender som Kirk Hammett, Alice Cooper, Slash, Bill Ward, Geezer Butler, Tom Morello, Ace Frehley, Lemmy Kilmister og Dave Davies.

Et heavy metal "familietre" er utgangspunktet for dokumentarserien på 11 episoder. Dette treet med 26 undersjangre viser den komplekse utviklingen fra tiden da heavy metal oppsto som et begrep sent på 1960- og begynnelsen av 1970-tallet fram til i dag. Sam Dunn bruker "familitreet" som et kart når han jakter på historien og mytene om tungrocken i hele verden.


Kanadisk dokumentar (2011)
Original tittel: Metal Evolution: New Wave of British Heavy Metal
Produsent: Banger Films
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf: 988 20309.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900