Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. juli 2009 kl 21.30 In Treatment

Alt i orden?

Amy (Embeth Davidtz) drømmer om det nye barnet. (Foto: HBO)
Amy (Embeth Davidtz) drømmer om det nye barnet. (Foto: HBO)
Sist var ekteparet Amy og Jake som hund og katt, mens denne gangen opptrer de som to turtelduer. Nå har Amy kommet fram til at hun ikke vil ta abort.

Selv om Amy var svært delt på om på om hun egentlig ville ha et barn til, gleder hun seg til at babyen skal kommer. Men timen blir brått avsluttet, Amy og Jake går plutselig etter at hun har vært en tur på toalettet.

Mens Paul forsøker å hjelpe Amy og Jake til å få orden på ekteskapet sitt, står det heller dårlig til med hans eget. Pauls kone, Kate, konfronterer ham med at han ikke er til stede i familiens liv. At han ikke har oppdaget at sønnen mistrives på skolen, at hun føler seg usynlig og i det hele tatt mener at han overhodet ikke bryr seg om dem.

Om serien
Selskapet som serverte oss Sopranos, HBO, kommer her med en ny følelsesmettet serie.
In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper andre men ikke fikser det selv. Gabriel Byrne og Dianne Wiest spiller de to bærende rollene.

Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 x 9 uker som fluer på veggen hos doktor Paul Weston, en omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul omtrent ta på seg et kyskhetsbelte for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham - pluss nesten alle menn hun treffer. På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap. Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et altfor nært forhold til den mannlige treneren sin. På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin Budda-lignende mentor, Gina, og øser ut av seg sine bekymringer. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen i den amerikanske pressen var overveldende,
- Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise på NRK2 fredag 10. juli kl. 17.10

Amerikansk dramaserie (2008)
Produksjon: HBO
Manus og regi: Rodrigo Garcia,
I rollene: Gabriel Byrne, Josh Charles, Embeth Davidtz, og Michelle Forbes
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer