Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. juli 2006 kl 19.30 Landgang

Gourmeten German

German Zamudio har seilt og kokkelert på de syv hav i over 40 år. Snart planlegger han å gå i land for godt. (Foto: Petter Bragée, SVT)
German Zamudio har seilt og kokkelert på de syv hav i over 40 år. Snart planlegger han å gå i land for godt. (Foto: Petter Bragée, SVT)
German Zamudio (63) ble født i Argentina og skulle egentlig bli revisor. Men drømmen om å se verden tok overhånd, og 20 år gammel mønstret han på sin første båt til New York. I dag, mer enn 40 år senere, blir han gjerne omtalt som handelsflåtens beste kokk.

I løpet av sine 40 år til sjøs har German vært over hele verden. Han har hamstret lokale ferskvarer i fjerne strøk, lært seg eksotiske oppskrifter og fått mange spennende impulser. Om bord har han laget mat til sjømenn fra alle verdenshjørner og servert dem retter fra eget land når deres hjemlengsel er blitt for stor.

Selv kaller German seg for skåning og tilbringer halve året hjemme i Malmö med kone og to voksne barn. Snart planlegger German en tilværelse som pensjonist.

I kveld får vi se hvordan German tilbereder limemarinert laks og Biff Greta. Det er en litt mer skeptisk sjefskokk som følger med når programleder Anne vil by ham på sin favorittrett, kylling med lime.

Om serien
Den svenske programlederen Anne Lundberg mønstrer på som messepike på oljetankeren Navigo. Sammen med sjefskokken om bord lager hun de deiligste retter under mottoet "Man tager hva man haver".

Sjefskokken German Zamudio har jobbet til sjøs i 40 år, og sjonglerer med det som er å oppdrive av ingredienser i kjøleskap og fryser. På oljetankeren Navigo tilberedes mat tre ganger om dagen til 15 sultne sjømenn. Og det er ikke kjedelig mat sjøfolkene får servert – det er de flotteste retter du kan tenke deg! Men, i motsetning til et matprogram laget etter skjema i tv-studio, er dette kokekunst i daglig kamp mot klokken.

Samtidig følger vi livet om bord i oljetankeren. Navigo reiser fra den ene europeiske oljehavnen til den andre, og underveis lager German alt fra svensk husmannskost til eksotiske retter fra alle verdenshjørner. For de 15 sjømennene som bor og jobber på Navigo, er Germans mat, laget med omsorg og kjærlighet, deres daglige lyspunkt.

Svensk matprogram (2005)
Originaltittel: Landgång
Produsert av: SVT
Programleder: Anne Lundberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,


LENKER
  • Les mer/oppskrifter: