Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. november 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Perler og brostein

Besøk i unik kirke

Det er klart for andre program fra Vår Frue kirke i Trondheim, Nordens eneste døgnåpne kirke. Her kan folk komme og gå, natt som dag. Alltid er det noen der. En varm kopp kaffe. Noe å bite i. Inn fra by og brostein til stillhet og varme. "Åpen himmel" er på besøk.

Vår Frue kirke er unik, også hva angår alle som vil bidra og som gjør det mulig å holde kirken åpen. Om lag 400 frivillige har sagt ja til dette viktige tilbudet i sentrum av Trondheim som Kirkens Bymisjon drifter.

Små perler
"Åpen himmel" har besøkt denne spesielle kirken, og i to programmer i høstmørket møter vi mennesker som i seg selv er som små perler. De tar ikke stor plass, men de har et stort hjerte. Gateprestene Steinar Leirvik og Siv Limstrand gir oss små perler fra kirkens hverdag, fortellinger som forteller mye om kjærlighet, omsorg og varme.

Det spesielle med kirken er at alle gjestene har mulighet for å skrive ned sine bønner og innerste tanker i en stor bønnebok som er tilgjengelig for alle. I programmene får vi høre verbale perler hentet fra denne boka, ord rett fra hjertet rundt brosteinkorset midt i kirkerommet.

Det blir også musikalske perler skrevet av John Bell, og hentet fra "Rundt Kristuskransen". Gateprest Odd Halvor Moen har arrangert sangene og er musikalsk ansvarlig når NRK besøker Vår Frue kirke. Sangsolist er Gunhild Marie Roald.

"Perler og brostein" er et ærlig uttrykk av menneskers innerste lengsler og tanker, og tar på alvor den ro og stillhet gjestene møter i kirkerommet når de kommer inn fra gata. Her er det tid for varme, omsorg og ettertanke i høstmørket.

Egenproduksjon fra NRK Tyholt

Kontaktpersoner:
Steinar Leirvik, Kirkens Bymisjon, Trondheim, 73805520
Odd Halvor Moen, Kirkens Bymisjon, Trondheim, 73805520
Helge Gudmundsen, Prosjektansvarlig, NRK, 95879025
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900