Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. mars 2006 kl 21.15 Training Day

Undercover-agentens hverdag

Undercover-agenten Alonzo Harris (Denzel Washington) skal lære opp Jake Hoyt (Ethan Hawke) (Foto: Warner Bros)
Undercover-agenten Alonzo Harris (Denzel Washington) skal lære opp Jake Hoyt (Ethan Hawke) (Foto: Warner Bros)
Hver dag raser en krig mellom narkolangere og politiet på gatene i USAs indre bykjerner. Politibetjenten Alonzo Harris i narkotikaavsnittet i Los Angeles har hatt jobben i 13 år. Metodene hans er omdiskuterte når det gjelder balansen mellom lovlig og korrupt. Nå skal Jake Hoyt ut på oppdrag med Alonzo.

Jake har bare 24 timer på seg til å bevise hvor dyktig han er, og utover dagen går det opp for Jake at hans læremester har visket ut grensen mellom rett og galt på alarmerende vis. Dette gjør imidlertid at Jakes egen etikk og rettferdighetssans blir styrket.

Mens han kjemper med sin samvittighet, forstår Jake at han ikke er under opplæring i det hele tatt. Han er ufrivillig med i et komplott som syndebukk i en nøye utarbeidet plan.

Om filmen
Denzel Washington gjør en nyansert og kraftfull prestasjon som agenten Alonzo. Han ble da også belønnet med Oscar for rollen i 2001. Motspilleren Ethan Hawke som Jake Hoyt ble nominert i kategorien "Beste mannlige birolle".

Amerikansk thriller (2001)
Originaltittel: "Traing Day"
Med Denzel Washington (Alonzo Harris), Ethan Hawke (Jake Hoyt), Scott Glenn (Roger), Tom Berenger (Stan Gursky) og Harris Yulin (Doug Rosselli)
Regi: Antoine Fuqua
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78