Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. juni 2012 kl 19.45 Barn for enhver pris

Fremtidens barn


I siste episode av denne svenske dokumentarserien skal det handle om fremtiden. Hvilke valgmuligheter vil man ha i Sverige, og hvem skal få muligheten til å få barn i morgen?

Andreas og John er i India for å være med på fødselen til sitt barn. Babyen vokser i magen til surrogatmamma Gita. Hun får ca.40 000 kroner når barnet blir født, og indiske kvinner står i kø for å få samme jobb.

Venter i spenning
Vi får endelig se hvordan det har gått med Miamarias forsøk på å bli gravid med sitt syvende barn ved hjelp av en fertilitetsklinikk i Riga.

Erik og Emma venter på resultatet etter enda et prøverørsforsøk med sæddonor. Paret innrømmer at året har vært en følelsesmessig berg- og dalbane.

Hos Pia samles Marie Granmar, en vitenskapsjournalist som ble gravid ved hjelp av embryoadopsjon i Russland, Barbro Westerholm, lege og medlem av Statens Medisinske Råd (SMER) og Ingemar Engstrøm, professor og barnepsykologi og medlem av (SMER).

Om serien
I denne svenske dokumentarserien følger vi et antall personer som kjemper for å bli foreldre.
Vi møter blant andre et par hvor mannen er infertil, den single kvinnen som reiser til Danmark for inseminering og to menn som finner en surrogatmor i India.

Svensk realityserie.
Produsert av SVT.
Programleder: Pia Johansson.
Originaltittel: Barn til varje pris.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf 815 65 900.