Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. april 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Skygger fra fortiden

FBI-etterforskeren Jack Maloneleter etter en forsvunnet krigsveteran.
FBI-etterforskeren Jack Maloneleter etter en forsvunnet krigsveteran.
En krigsveteran forsvinner uten forvarsel under et middagsselskap på sin første kveld som sivil. Snart viser det seg at en hendelse under USAs krigføring i Vietnam kan ligge bak.

John "Bull" Carver har tjenestegjort i 34 år i den amerikanske hæren, og er dekorert en rekke ganger for sin innsats i land som Vietnam, Golfkrigen og Afghanistan. Nå har han nådd pensjonsalderen, og blir æret med en storslått middag av sine tidligere våpenbrødre.

Midt under middagen går han for å ta en telefon, og siden har ingen sett ham. Når spesialetterforsker Jack Malone og hans team avhører gjestene, får de flere hentydninger til en kontroversiell og skjebnesvanger episode som fant sted i Carvers tropp under Vietnamkrigen på 70-tallet.

Kan Carvers forsvinning ha sammenheng med denne hendelsen? Under etterforskningen av det som kan være en større sammensvergelse, følger FBI-gruppen tråder som strekker seg langt opp i det amerikanske maktapparatet.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Så langt denne sesongen har serien hatt inntil 850.000 seere, og siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 750.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 17: Kam Li
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer