Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 15. februar 2008 kl 22.50 Film: Og mora di også

Filmjuvel fra Mexico

Luisa (Maribel Verdu), Tenoch (Diego Luna) og Julio (Gael Garcia Bernal) drar på biltur sammen. (Foto: Besame Mucho Pictures)
Luisa (Maribel Verdu), Tenoch (Diego Luna) og Julio (Gael Garcia Bernal) drar på biltur sammen. (Foto: Besame Mucho Pictures)
Tenoch og Julio er to skrytende testosteronbomber, men begge får utfordret sin manndom når de drar på biltur med den ti år eldre Luisa. Reisen blir en cocktail av sex, opplevelser og konflikter. Filmen er den største meksikanske publikumssuksessen noensinne.

Når kjærestene deres drar på ferie til Italia, benytter de to tenåringsguttene anledningen til å sjekke opp andre damer. På en fest treffer de Luisa, en vakker kvinne i slutten av 20-årene. De inviterer henne med til stranden "Boca del Cielo" (Himmelens munn). Hun takker nei i utgangspunktet, men når hun får vite at ektemannen har hatt et sidesprang, benytter hun anledningen til å ta hevn. Det tar ikke lange stunden før det utvikler seg til et trekantdrama, og landturen blir en heisatur der de to guttene og kvinnen utforsker seksuell identitet og intimsfære.

Om filmen
Regissøren Alfonso Cuarón forteller denne historien med både humor og varme. Men i tillegg bruker han filmen til å vise fram Mexico som mer enn en turistbrosjyre. Når hovedpersonene kjører gjennom det pittoreske landskapet, lar han oss få innblikk i virkeligheten utenfor ved hjelp av en fortellerstemme. Denne metoden bruker han til å vise oss et dystert bakteppe: demonstrasjoner, fattigdom, militære sperringer og polititrakassering river opp bildet av det som for nordmenn flest er et eksotisk ferieland.

Sendt tidligere.

Meksikansk komediedrama (2001)
Originaltittel: "Y tu mama tambien"
Med Diego Luna (Tenoch), Gael Garcia Bernal (Julio), Maribel Verdu (Luisa)
Regi: Alfonso Cuarón