Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. mai 1999 kl 23.30 Nattkino: En togreise til besvær

Nattkino: En togreise til besvær (t)


NRK1 lørdag 22. mai kl 23.30
Nattkino: En togreise til besvær

Romantisk togreise i Sør-Afrika

Året er 1935. Storviltjegeren David Webb får jobb som leder av sikkerhetstjenesten på det verdensberømte luksustoget The Pride of Africa. David er opprinnelig engelsk, men har bodd i Sør-Afrika i mange år. Det blir en begivenhetsrik reise på tvers av det fargerike kontinentet.
Blant passasjerene er farmeren Gert Pienaar med sin kone Beryl. Vi møter en italiensk grevinne og en afrikansk prinsesse på vei hjem til sin stamme etter å ha avsluttet utdannelsen sin i England. Dessuten blir vi kjent med en del av togpersonalet.
Ved Hammanskraal blir toget robbet av Fuzi og Tsepo. David Webb finner Fuzi, og det stjålne godset blir levert tilbake. Fuzi har sine sympatiske sider, og Webb blir etter hvert venn med den smarte ungdommen.
Nå viser det seg snart at mange av passasjerene har betydelige personlige problemer. Og vi får deres livsskjebner fortalt på rekke og rad. Her er det ekteskap som kan ryke når som helst, en annen innrømmer sitt heroinmisbruk, en bartender har vansker med sin sønn, og sannelig blir den afrikanske prinsessen kidnappet av sine egne.
Den lange togturen skjer gjennom et sterkt varierende afrikansk landskap, men det er også en reise gjennom livets mangfoldigheter og sterke skjebner.
Filmen ble laget i 1997 med Herman Binge som regissør. Manus er skrevet av Paul Wheeler etter en ide av Richard Bates. Robert Powell spiller rollen som storviltjegeren David.

NRK1 lørdag kl 23.30

Bilde
The Pride of Africa påstås å være verdens mest luksuriøse tog. I kveldens Nattkino på NRK1 blir vi med toget på tvers av Sør- Afrika.

Robert Powell i rollen som storviltjegeren David Webb.

Spillefilm fra 1997
Regi: Herman Binge
Originaltittel: Pride of Africa
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling

\0\0\0