Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. juli 2005 kl 15.20 Norske filmminner: Vi vil skilles

Problemer i ungt ekteskap

Espen Skjønberg og Randi Kolstad har hovedrollene som Ole og Bitten i
Espen Skjønberg og Randi Kolstad har hovedrollene som Ole og Bitten i "Vi vil skilles".
Ole og Bitten gifter seg under en plutselig forelskelse. Men kjærligheten blir satt hardt på prøve når problemene tårner seg opp, og deres romantiske forestillinger om ekteskapet faller på stengrunn.

Ola og Bitten gifter seg fordi de er glade i hverandre, og tror det er nok til at de skal leve lykkelig sammen resten av livet. Til å begynne med ser det også ut til at de slipper unna problemene. De får nemlig hus med en gang til tross for boligkrise.

Men huset blir dyrere enn de har råd til, selv om de tjener ganske bra, Ola som reklamefotograf, Bitten som mannekeng. Når Bittens mor forlanger at Ola skal fylle huset med nye møbler, blir det rent ille. Det økonomiske ansvaret tynger ham, og han blir nervøs og irritabel. Bitten på sin side ante ikke på forhånd hva husarbeidet betydde av slit.
Morten heter deres første barn som straks det kommer til verden, overtar hovedrollen i hjemmet. Alt dreier seg om ungen, særlig fra Bittens side som fullstendig glemmer Ola.

Oppfølger
"Vi vil skilles" er en slags oppfølger til "Vi gifter oss", Nils R. Müllers store gjennombrudd som regissør. "Vi vil skilles" gav Espen Skjønberg og Randi Kolstad deres første virkelige hovedroller.

Programmet er sendt tidligere

Norsk spillefilm fra 1952
Regi: Nils R. Müller
I rollene: Randi Kolstad, Espen Skjønberg, Lydia Opøien
Pressekontakt Anna-Marie Normann , tlf. 34 04 78 53