Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. januar 2001 kl 21.00 Niern: Livredd

Livredd (ttv)

NRK2 søndag 28. januar kl 21.00
Livredd

Actionthriller med beksvart humor

Rodi drømmer om å bli en stor forfatter, men sliter med dårlig økonomi og arrogante forlagskonsulenter. Barndomsvennen Petter tilbyr ham en jobb med skyhøy fortjeneste. Han skal \"bare\" plukke opp en pakke kokain fra et flyslipp. Men fra det øyeblikk Rodi sier ja, trekkes han inn i en kamp på liv og død i Oslos underverden.

Are Kalmars regidebut \"Livredd\", med Åsmund Brede Eike som Rodi, er en actionthriller fra en storby som er i ferd med å miste sin siste rest av uskyld.

Rodi er en ung, naiv fyr med forfatterambisjoner. Så oppsatt er han på å virkeliggjøre denne drømmen at han forlater samboer og barn for å skrive ferdig Den Store Romanen. Men selv kunstnere trenger penger til mat og husleie, og mens han venter på et forløsende ord fra de blaserte forlagskonsulentene, kriter han i kiosken.

Når pengebehovet blir mer akutt, låner Rodi noen tusen av barndomvennen Petter (Bjarte Hjelmeland) og får samtidig et tips om hvordan han kan tjene et langt større beløp, bare ved å plukke opp en pakke...

Tapt uskyld
Rodi, storebroren Erik (Stig Henrik Hoff) og Petter er forent av nære vennskapsbånd fra oppveksten. Men mens Rodi fremdeles har mye av den ungdommelige uskyld i behold, frister de to andre tilværelsen som brutale smågangstere.

Rodi tar under sterk tvil imot oppdraget fra Petter. Uforvarende blir han dratt inn i et desperat narrespill hvor grådighet og frykt dikterer handlingen. Fra det øyeblikket er en dødelig katt og mus-lek i gang.

Action med humor
\"Livredd\" er en moderne storbyfabel, en hardkokt actionfilm og en iskald thriller. Med et heftig nittitallsinspirert billedspråk har Are Kalmer laget en skildring som i norsk sammenheng er usedvanlig tøff og intens. En film fri for pekefingermoral, men full av beksvart humor.

Om regissøren
Are Kalmar er utdannet ved New York University, Tisch School of the Arts. Med over 20 års fartstid innen norsk filmproduksjon er han solid erfaring fra mange typer filmarbeid, blant annet som lydsjef på \"Døden på Oslo S\", \"En håndfull tid\" og \"Telegrafisten\". Han har også regissert og klippet flere dokumentarer, reklamefilmer og kortfilmer.

NRK2 søndag kl 21.00

Norsk spillefilm fra 1997
Manus og regi: Are Kalmar
I rollene: Åsmund Brede Eike, Bjarte Hjelmeland, Line Verndal, Bjørnar Teigen, Martin L. Lotherington m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)