Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. august 2011 kl 22.10 Lyngbø og Hærlands Big Bang

Forbrytelse og straff


"Hvis du skal være med på leken, må du tåle steken" sier et gammelt ordtak. I kveld blir Dagfinn nødt til å gjøre opp for noen gamle synder.

Det skal handle om forbrytelse og straff i Lyngbø og Hærlands Big Bang i kveld. Barn lokkes til kriminalitet i møte med fristende marshmallows, og Dagfinn må gjøre opp for gamle synder på en svært ydmykende måte. Kanskje middelalderens staffemetoder hadde noe for seg?

Som vanlig får Anne-Kat. og Dagfinn svært kvalifisert hjelp av sitt faste ekspertpanel. Og den vekttall-tunge samlingen akademikere vil forhåpentligvis gi oss et endelig svar på om for eksempel vikingene på noe punkt trodde at vold kunne avle vold, og hva en "stump gjenstand" egentlig er. Og kanskje vil alle de som lurer på hvor mye et rent og pent leiemord koster i våre dager, få svar i kveld.

Om programserien
"Lyngbø og Hærlands Big Bang" er et underholdende populærvitenskaplig program. Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø er nysgjerrige på livets store og små spørsmål, og starter jakten på mer kunnskap om alt fra kropp til straff og kjærlighet.

Hvert program kretser rundt et bestemt tema, og programlederne spør og graver for et panel på fem eksperter. Panelet består av historiker Marlen Ferrer, lege Stig W. Johannessen, fysiker Andreas Wahl, sosialantropolog Tian Sørhaug, og biologen Dag Hessen.

Serien er på åtte programmer og temaene deles inn i "Kroppen", "Penger", "Kjærlighet", "Tro", "Oppvekst", "Utvikling", "straff" og "Hjernen".

Programmet er sendt tidligere.

Norsk underholdning 2010
Produsert av: Rubicon TV
Produsent: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no