Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. april 2009 kl 18.00 Ole Aleksander Filibom-bom-bom

Ole Aleksander går seg bort


Ole Aleksander Fili-bom-bom-bom holder på å lære seg forskjellen på høyre og venstre. Mor leker motorsykkel og far leker bil, og midt i stua lager familien en vei. Men det er litt vanskelig med all trafikken.

Det er på tide at Ole Aleksander får lov til å gå ut i gaten alene. Men først må han lære seg å se først til venstre, så til høyre og så til venstre igjen. Mor og far lærer bort så godt de kan, og så får Ole Aleksander lov til å gå ut.

Han er så fornøyd med seg selv - endelig klarer han å krysse gaten uten å være redd! Men så får han øye på et skolekorps, og korpsmusikk er det beste han vet. Han løper etter musikken og plutselig er han i en helt ukjent gate. Hvor er han nå? Og hvor er blokka der han bor? Han blir så lei seg og står helt stille på et fortau uten å tørre å røre seg. Og hjemme er mor og far redde og har allerede ringt politiet.

Men så kommer en snill dame og ordner opp. Og den som kommer hjem i en staselig doning med en helt spesiell hatt på hodet, det er Ole Aleksander Fili-bom-bom-bom.

Om serien
"Ole Aleksander Fili-bom-bom" er laget av NRK Barne- og ungdomsavdelingen og var opprinnelig kun tenkt som en tv-serie. Men underveis fant programsjef Kalle Fürst ut at den egnet seg også som spillefilm. Julen 1998 var det premiere på filmen, som fikk en strålende mottagelse både av kritikere og publikum. Tv-serien ble første gang sendt høsten 1999. Handlingen i filmen og i tv-serien er hentet rett ut fra de to første bøkene av totalt fem om Ole Aleksander Fili-bom-bom-bom, skrevet av Anne-Cath. Vestly. Opptakene ble gjort forskjellige steder i Oslo, og blokka hvor Ole Aleksander bor, finnes i Westye Egebergsgate i Oslo.

Ole Aleksander bor sammen med mor, far og hunden Puffen. Men det spørs om det ikke blir enda et familiemedlem i løpet av serien...

Programmet er sendt tidligere

I rollene:
Ole Aleksander -Jakob Kirsebom Lanto
Mor-Nina Woxholtt
Far-Sigve Bøe
Puffen-Hunden Rasmus

Egenproduksjon fra NRK Barne- og ungdomsavdelingen
Regi: Anne Marie Nørholm
Manus: Gudny Hagen
I rollene: Jakob Kirsebom Lanto, Sigve Bøe, Nina Woxholtt
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Ole Aleksander liker korpsmusikk og følger etter korpset i gatene der han bor. (NRK-foto: Ole Kaland)

2. Litt skummelt og litt spennende å bli hentet av politiet, synes Ole Aleksander. (NRK-foto: Ole Kaland)

3. Det er ikke alle barna i gaten som får kjøre i en ordentlig politibil slik som Ole Aleksander Fili-bom-bom-bom. (NRK-foto: Ole Kaland)