Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. august 1999 kl 21.00 Momarkedet 50!

Momarkedet 50!


NRK1 lørdag 21. august kl 21.00
Momarkedet 50!

Dronning Sonja og Riverdance

I år er det 50. gang det synges og spilles fra Momarkedets scene. I dette tradisjonsrike programmet møter du denne gang HKH Dronning Sonja, som sammen med en rekke norske og internasjonale artister kaster glans over arrangementet til inntekt for Røde Kors. Programleder er Petter Nome.

Verdenssuksessen Riverdance er et absolutt høydepunkt på Momarkedets scene i kveld. Den irske dansegruppen er for øvrig en av Dronning Sonjas favoritter. Lyd- og lysarrangementene i forbindelse med dette nummeret er den største utfordringen på Momarkedets scene så langt.
I mars danset ensemblet i Oslo Spektrum. Da hadde de 32.000 billettene vært utsolgt i ti måneder.

Grand Prix
Det blir tilnærmet irsk aften når Mysen-vennen Johnny Logan entrer scenen. Hele fem ganger tidligere har han stått på Momarkedets scene og begeistret publikum. Grand Prix-kongen synger både gammelt og nytt stoff.
Vanligvis er vinneren av årets Eurovision Song Contest selvskreven artist i Momarked-showet. Svenske Charlotte Nilsson var dessverre opptatt denne lørdagen, men vår egen Stig van Eijk ivaretar Grand prix-tradisjonen på en utmerket måte.

Musikalsk trøkk
Ole Edvard Antonsen stiller opp med trompeten sin og orkesterlederen John Miles. Miles og Antonsen kom i kontakt med hverandre i fjor høst. Miles er mest kjent for låten \"Music\", og han har vært orkesterleder for Tina Turner og Joe Cocker.
Den svenske komikergruppa Triple & Touch er med i showet. Det samme er Anita Skorgan, Silje Nergård, Marianne Antonsen og Rita Eriksen. Jens Wendelboes 44 manns orkester sørger for at trekronene svaier i skogene på Mysen.

Genevekonvensjonene 50 år
Det internasjonale Røde Kors sørget for en revisjon av Genevekonvensjonene etter den annen verdenskrig. Et hovedmål for arbeidet var vern av sivilbefolkningen under krig. Resultatet ble undertegnet i 1949.
Merkesaken for Røde Kors i år er konflikten på Balkan. Generalsekretær i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, vil være til stede i kveld.
Vi møter også Astrid Nøklebye Heiberg, president i Det internasjonale forbund av Røde Kors og Røde Halvmåne. Og Dronning Sonja vil kaste glans over arrangementet.

NRK1 lørdag kl 21.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Petter Nome og Momarked-gutten Marius Eikaas (Foto: Morten Wahl)

2.Petter Nome er vert når Momarkedets 50 årsjubileum feires i kveld. ( Foto Knut Fjedstad Scanpix)

Ved Ole Jørgen Grønlund og Siss Kvamme
Programleder Petter Nome

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83